Прахосмукачки

В HOMELAND.BG ще откриете разнообразие от прахосмукачки на доказани производители, достъпни цени и гаранции за качество. При нас ще намерите модели отговаряща на вашите критерии, цели и нужди.

Защо да изберете нашите прахосмукачки?

 • Подбрани модели на достъпни цени: Разгледайте голямо разнообразие от видове прахосмукачки. Имаме по нещо за всеки клиент. Открийте точната за Вас, отговаряща на вашите нужди от почистване и начин на живот.
 • Иновативна технология: Нашите предложения са оборудвани с най-новата технология, осигуряваща мощно засмукване, ефективно почистване и разширени функции като HEPA филтриране, интелигентна навигация и др.
 • Доверени марки: Представяме топ марки, известни със своето качество и надеждност, така че можете да пазарувате с увереност. Открийте продукти от лидери в индустрията, които са създадени да издържат.
 • Лесно пазаруване: Нашият лесен за използване уебсайт улеснява разглеждането, сравняването и избора на правилната прахосмукачка за вашия дом. Предоставяме подробна информация за продукта и клиентски отзиви, за да ви помогнем да вземете информирано решение.
 • Експертен съвет: Нуждаете се от помощ при избора на перфектната прахосмукачка? Нашият екип от експерти е тук, за да ви помогне. Свържете се с нас за персонализирани препоръки и полезни съвети.
 • Конкурентни цени: Насладете се на конкурентни цени и специални оферти с богат избор. Вярваме в предлагането на висококачествени продукти на достъпни цени.
 • Бърза и надеждна доставка: Ние предлагаме бърза и надеждна доставка, за да гарантираме, че ще получите вашата прахосмукачка незабавно. Освен това нашата поддръжка на клиенти е готова да помогне с всякакви запитвания след покупка.
 • Ние сме българска компания, а не чуждестранна. Реинвестираме в зелени проекти свързани с България. За всеки наш клиент ще засадим дърво! Ние вярваме, че само действията носят промяна и се стремим да работим върху проекти, които допринасят за България и природата ни. Научете повече за Социален проект "Засади дърво".


Инвестирайте в най-доброто решение за почистване на вашия дом с електроуреди от ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ. Насладете се чист дом и здравословна среда с качествени уреди от най-висок клас.


Защо прахосмукачката е важен уред за дома?

Прахосмукачките са важни уреди за нашите домове поради няколко причини:

 • Ефективно почистване: Те са предназначени за ефикасно и ефективно премахване на прах, мръсотия, отломки, косми от домашни любимци и алергени от различни повърхности като килими, дървени подове, килими и тапицерия. Те могат да почистват много по-бързо и по-задълбочено от ръчни методи като метене или почистване на прах.
 • Подобрено качество на въздуха: Често идват с филтри, включително HEPA филтри, които могат да уловят малки частици като полени, прахови акари и пърхот от домашни любимци. Това помага за подобряване на качеството на въздуха в помещенията чрез намаляване на алергените и замърсителите, което прави въздуха по-безопасен и по-здравословен за дишане, особено за хора с алергии или респираторни проблеми.
 • Спестяване на време: Това са уреди за почистване, който спестява време. Позволява ви бързо да покриете големи площи, намалявайки времето и усилията, необходими за почистване. Това може да бъде особено ценно за заети домакинства.
 • Универсалност: Съвременните модели се предлагат в различни видове, като изправени, контейнерни, безжични и роботизирани модели, всяка от които е подходяща за различни нужди от почистване. Тази гъвкавост означава, че можете да намерите прахосмукачка, която е съобразена с вашите специфични изисквания.
 • Съхраняване на подовата настилка: Редовното почистване с тях помага да се удължи живота на вашите килими и подови настилки, като предотвратява натрупването на мръсотия и песъчинки, което може да причини преждевременно износване и разкъсване. Това може да ви спести пари за подмяна или поддръжка в дългосрочен план.
 • Почистване „всичко в едно“: Много модели се предлагат с приставки и аксесоари, които ви позволяват да почиствате труднодостъпни места, тапицерия, завеси и дори интериора на вашия автомобил. Тази гъвкавост ги прави цялостен инструмент за почистване.
 • Удобство: Прахосмукачките са лесни за използване и изискват минимално физическо усилие в сравнение с ръчните методи за почистване. Те също така изискват относително ниска поддръжка, изискваща от време на време смяна на филтъра и изпразване на торба или кофа за боклук.
 • Намаляване на стреса: Чистият и подреден дом може да допринесе за по-приятна среда на живот без стрес. Прахосмукачките ви помагат да поддържате постоянно чисто пространство без проблемите с ръчното почистване.

В обобщение, прахосмукачките са основни уреди за нашите домове, защото правят почистването по-ефективно, подобряват качеството на въздуха в помещенията, спестяват време и допринасят за по-здравословна и комфортна среда на живот. Те са универсални инструменти, които могат да отговорят на широк спектър от нужди за почистване, което ги прави незаменими за съвременните домакинства.

Видове прахосмукачки

Съществуват различни видове прахосмукачки, всяка от които е предназначена за специфични нужди и предпочитания за почистване.
Основните видове включват:

 • Вертикална прахосмукачка: Вертикалните са най-често срещаният тип и са идеални за дълбоко почистване на килими. Те имат вертикален дизайн с дръжка и ролка четка, която разбърква и повдига мръсотията от килима. Този тип обикновено се класифицират и като прахосмукачка без торба. Притежават HEPA филтър, който осигурява бързо и лесно почистване с филтрация на едри прахови частици.
 • Стандартна рахосмукачка с торба: Много добре позната на всеки от нас – няма нужда от много обяснение. Тези с торба имат отделна кутия с колела, свързана с тръба и маркуч. Те са универсални и подходящи за почистване както на килими, така и на твърди подови настилки. Вакуумните прахосмукачки често идват с различни приставки за различни почистващи задачи.
 • Мини прахосмукачка: В последно време станаха доста популярна на пазара. Въпреки че мощността им е значително по-ниска от тази на стандартните. Те осигуряват на потребителя някои важни преимущества. Малкият им размер позволява почистването на труднодостъпни места, където стандартните уреди не достигат. Те са идеалният избор за обиране на трохи и други остатъци от храна в кухнята, както и за почистване на замърсените зони в автомобила. Мини прахосмукачките имат различни накрайници, използвани за подове, килими и други повърхности. Друго тяхно предимство е, че в повечето случаи са снабдени с батерия и не се нуждаят от захранване от електрически контакт.
 • Прахосмукачка робот е автономно почистващо устройство, оборудвано със сензори и навигационна технология. Те могат да почистват подовете автоматично, като заобикалят препятствията и се връщат към своите докинг станции за зареждане, когато е необходимо. Те са отлични за ежедневно поддържащо почистване. Устройства създадени да улеснят ежедневието ни.
 • Безжична прахосмукачка: Включително безжични прахосмукачки за коли работят с акумулаторни батерии, предлагайки гъвкавост за почистване, без да сте свързани към електрически контакт. Подходящи са за бързо и удобно почистване. Най-често безжичните прахосмукачки се използват за почистване на автомобили, тапицерия и мебели у дома. Тяхната мощност е по-ниска от стандартните прахосмукачки за дома (около 100W), но напълно достатъчна да почисти ефикасно с едно минаване. Повечето прахосмукачки за автомобили и безжични модели се предлагат с ХЕПА филтър, което е голямо предимство. Той се почиства лесно и е подходящ за многократна употреба. Не се налага честа подмяна на торбички и консумативи.
 • Централна вакуумна система: Централните вакуумни системи са вградени системи, инсталирани в домове. Те се състоят от централен модул, който обикновено се намира в сервизно помещение или гараж, и мрежа от тръби, която минава през стени и подове до различни входове около къщата. Потребителите прикрепят маркуч към входовете за почистване и мръсотията се събира в централен контейнер.
 • Прахосмукачка за сухо и мокро почистване: Известни още като прахосмукачки за магазини, могат да почистват течности, но не и да изпират. Те са популярни за почистване на гаражи и работилници, както и при спешни случаи като разливи на вода. Част от вертикалните прахосмукачки също могат да се използват за сухо и мокро почистване.
 • Прахосмукачки за пране: Значително се различават от тези за сухо и мокро почистване. Моделите за изпиране има такава функция да перат, което значително оскъпява уреда. Перящата прахосмукачка почиства с помощта на пара под високо налягане. Нейното най-голямо предимство е, че дава възможност за използване на почистващи препарати, които ще се справят с упоритите и трудни за премахване петна по килима. Но това не е всичко. Тя може да бъде използване и само за обиране на течности, точно като прахосмукачка за сухо и мокро почистване.
 • Индустриална прахосмукачка: Това са големи обемни уреди за почистване на търговски площи. Снабдени с торба или воден филтър и мощен мотор те са създадени да почистват ефикасно големи площи. Както говори и тяхното име – индустриални. Разбира се може да се използват и за битови нужди, тъй като са доста по-мощни, но за сметка на това по-обемни и заемащи място.
 • Прахосмукачка за пепел е уред за почистване на сажди. Разполага с изцяло метален корпус и контейнер, който да издържа на топлите сажди, които поглъща. Този модел се използва в къщи с камини и от майстори, които често ремонтират за да обират прах и стружки.

Всеки тип прахосмукачка има свой собствен набор от предимства и ограничения, така че изборът зависи от вашите специфични нужди за почистване, видовете повърхности, които ще почиствате, и личните ви предпочитания.


Интересна информация за това кога е създадена първата прахосмукачка?

Първата прахосмукачка е изобретена в началото на 20 век. Първата комерсиално успешна и широко призната прахосмукачка е "Puffing Billy", която е изобретена от Хюбърт Сесил Бут, британски инженер. Моделът на Booth е патентована през 1901 г. и представлява голяма машина, теглена от коне, която използва бензинов двигател за създаване на засмукване.

Друга ранна вариация, известна като „първата електрическа прахосмукачка“, е изобретена от Джеймс Мъри Спанглър през 1907 г. Спанглър, американски портиер, разработи преносима електрическа прахосмукачка, използваща вентилатор, кутия и калъфка за възглавница като прахоуловител . Той получава патент за изобретението си и по-късно продава патента на компанията Хувър, която впоследствие се превръща в известен производител на прахосмукачки.

Концепцията за прахосмукачките продължи да се развива през годините с различни подобрения в дизайна и технологията, което доведе до развитието на модерните уреди, които използваме днес.

Ние от ХОУМЛЕНД знаем, ч епри избора на уред за дома трябва да се доверите на верен партньор. С нащшите предложения се надяваме да ви докажем, че в наше лице може да откриете правилното решение.
Открийте най-доброто изживяване при почистване с нашата първокласна селекция в категория прахосмукачки от HOMELAND.BG

USB прахосмукачка за клавиатури и платки

USB прахосмукачка за клавиатури и платки

Често си похапваш пред компютъра и накрая на деня виждаш цялото меню по клавиатурата? До гуша ти е д..

8.90 лв. Без ДДС: 8.90 лв.

Акумулаторна мини USB прахосмукачка за маса и компютър

Акумулаторна мини USB прахосмукачка за маса и компютър

Акумулаторна мини USB прахосмукачка за бързо и лесно почистване на маса,  компютър и клавиатура..

17.60 лв. Без ДДС: 17.60 лв.

Акумулаторна прахосмукачка Muhler без торба

Акумулаторна прахосмукачка Muhler без торба

Вертикална акумулаторна прахосмукачка за домашна употреба. Създадена с мисъл за домакинята..

229.00 лв. Без ДДС: 229.00 лв.

Безжична мини прахосмукачка за бързо и лесно почистване

Безжична мини прахосмукачка за бързо и лесно почистване

Страхотен и компактен помощник в поддържането на чистотата у дома, в офиса или в автомобила. С безж..

12.90 лв. Без ДДС: 12.90 лв.

Безжична прахосмукачка за почистване на кола

Безжична прахосмукачка за почистване на кола

Безжична прахосмукачка - чудесен помощник за почистване на вашия автомобил. Лека, практична и м..

76.60 лв. Без ДДС: 76.60 лв.

-11% Безжична прахосмукачка с HEPA филтър за лесно почистване на кола

Безжична прахосмукачка с HEPA филтър за лесно почистване на кола

Освежете интериора на автомобила си и премахнете събралата се мръсотия бързо и лесно с безжична..

49.90 лв. 56.60 лв. Без ДДС: 49.90 лв.

-27% Вертикална прахосмукачка без торба за сухо и мокро почистване

Вертикална прахосмукачка без торба за сухо и мокро почистване

Удобна вертикална прахосмукачка Циклон за сухо и мокро почистване без торба.Тази прахосмукачка&..

57.90 лв. 79.90 лв. Без ДДС: 57.90 лв.

-11% Икономична прахосмукачка с високоефективен двигател

Икономична прахосмукачка с високоефективен двигател

Енергоспестяваща прахосмукачка с високоефективен двигател за бързо и лесно почистване.Благодаре..

99.00 лв. 112.00 лв. Без ДДС: 99.00 лв.

Индустриална прахосмукачка Muhler за сухо и мокро почистване

Индустриална прахосмукачка Muhler за сухо и мокро почистване

Почистете в дълбочина с мощната индустриална прахосмукачка Muhler !С нея ще се отървете от..

156.00 лв. Без ДДС: 156.00 лв.

-25% Иновативна прахосмукачка 2в1 с HEPA филтър и стилен дизайн

Иновативна прахосмукачка 2в1 с HEPA филтър и стилен дизайн

Почистете както подовата настилка, така и меката мебел с иновативната прахосмукачка 2..

59.90 лв. 79.90 лв. Без ДДС: 59.90 лв.

-16% Мини мощна безжична прахосмукачка за почистване на кола, копютър и мебели

Мини мощна безжична прахосмукачка за почистване на кола, копютър и мебели

Висококачествена мощна мини безжична прахосмукачка за кола REMAX с HEPA филтър и акумулаторна батери..

56.00 лв. 67.00 лв. Без ДДС: 56.00 лв.

Мощна прахосмукачка за кола с HEPA филтър

Мощна прахосмукачка за кола с HEPA филтър

Почиствайте автомобила бързо и лесно без усилия благодарение на мощна Wireless прахосмукачка. Тя е п..

76.90 лв. Без ДДС: 76.90 лв.

-23% Прахосмукачка без торба с HEPA филтър

Прахосмукачка без торба с HEPA филтър

Вертикална прахосмукачка с HEPA филтър, който лесно се почиства. Тази прахосмукачка е перфектна за у..

76.00 лв. 99.00 лв. Без ДДС: 76.00 лв.

-19% Прахосмукачка за дома с торба и дълъг кабел

Прахосмукачка за дома с торба и дълъг кабел

Прахосмукачка за дома с торба и дълъг кабел - дръжте праха и мръсототията далеч от дома с леката и м..

96.00 лв. 119.00 лв. Без ДДС: 96.00 лв.

-10% Прахосмукачка за камина и пепел

Прахосмукачка за камина и пепел

Прахосмукачката за камина и пепел ще бъде верен помощник във вашият дом. С нея Вие ще можете да..

79.90 лв. 89.00 лв. Без ДДС: 79.90 лв.

Прахосмукачка за кола

Прахосмукачка за кола

Портативна прахосмукачка за кола, която ще накара автомобила Ви да заблести. Без да се редите на дос..

24.90 лв. Без ДДС: 24.90 лв.

-43% Прахосмукачка за кола за сухо и мокро почистване

Прахосмукачка за кола за сухо и мокро почистване

 Почиствайте интериора на автомобила бързо и лесно с мощна прахосмукачка за автомобил. Тя прите..

15.90 лв. 27.90 лв. Без ДДС: 15.90 лв.

Прахосмукачка за сухо и мокро почистване без торба

Прахосмукачка за сухо и мокро почистване без торба

Почистете из основи дома и офиса бързо и лесно с универсалната прахосмукачка за сухо и мокро по..

129.90 лв. Без ДДС: 129.90 лв.

Прахосмукачка на 12V за бързо и лесно почистване на кола

Прахосмукачка на 12V за бързо и лесно почистване на кола

Преносима прахосмукачка за кола, която ще накара автомобила Ви да заблести. Без да се редите на доса..

17.90 лв. Без ДДС: 17.90 лв.

-36% Прахосмукачка робот с Wireless контрол

Прахосмукачка робот с Wireless контрол

Автономна прахосмукачка, която ще почиства пода и килима у дома докато Вие си почивате.Прахосмукачка..

99.00 лв. 156.90 лв. Без ДДС: 99.00 лв.

-20% Прахосмукачка робот с дистанционно и Smart контрол

Прахосмукачка робот с дистанционно и Smart контрол

Нека някой друг почисти вместо теб, докато си почиваш удобно! Това вече е възможно с новата Sma..

239.00 лв. 299.00 лв. Без ДДС: 239.00 лв.

Универсална прахосмукачка 2в1 600W за почистване на дом и кола

Универсална прахосмукачка 2в1 600W за почистване на дом и кола

Превърнете ежедневното почистване в приятно и лесно занимание с новата прахосмукачка и мини прахосму..

66.90 лв. Без ДДС: 66.90 лв.

Показване на 1 до 22 от 22 (1 страници)