Социален проект "Засади дърво"

HOMELAND.BG сме Българска компания сформирана от млад екип, който е отговорен за бъдещето на България и на Земята.


Нашата мисия е да се грижим за опазването на околната среда и да допринасяме с каквото можем за предотвратяване на климатичните промени на Земята и опазване природата на България.


Ние вярваме, че само действията носят промяна и се стремим да работим върху проекти с реален принос и ползва за обществото и България.

С нашите екосъобразни инициативи се опитваме да даваме добър пример на последователите си. За нас е изключително важно заедно като общество да имаме общи цели, към които да се стремим, защото само заедно имаме силата да променяме.

Искаме България да става все по-красива страна и да предложим алтернатива на изсичането на горите ни.Проблем за решаване?

Забързани в своето ежедневие, често гледаме краткосрочно и не си даваме сметка за дългосрочните проблеми, които трябва да решаваме. Пред нас стои отговорността да опазим планетата и природата за да бъде Земята така благодатна за нашите деца и внуци, както е била за нас. За това ние от Хоумленд реинвестираме само в екосъобразни проекти свързани с България. За да знаете, че избирайки нас, избирате отговорна фирма със реални зелени практики.

HOMELAND означава Роден край, а именно от нашия Роден край България можем да започнем позитивната промяна в световен мащаб.


За това стартирахме нов социален проект „Засади дърво“.


Защо дърво? Дърветата са децата на природата. Горите на България са неизменна част от нашия Роден край, а колкото повече дървета има, толкова по-чиста природа.

Те са неизменен източник на живот точно както и водата.

Дърветата има изключително благоприятен принос за околната среда. Те пречистват въздуха като поглъщат въглероден двуокис и освобождават кислород, като по този начин се грижат въздуха, който дишаме да е чист.

Дърветата обогатяват почвите и раждат плодове, които са храна за животни и хора. Те са съществена и незаменима част от нашата природа. И ако искаме да допринесем с нещо за природата има две най-добри неща, които може да направим:

  • Да не я замърсяваме;
  • Да засадим дърво;

Земята и хората имат все по голяма нуждата от дървета. Освен природните им дарове, ние ги използваме и като материал за различни цели. Тяхната експлоатация сериозно намаля обема на горите включително и тези в България, което води след себе си до:

  • Природни бедствия;
  • Климатични промени;
  • Намалена популация;


Наша отговорност е да променим това. Имаме волята да действаме РЕАЛНО!

За това ние избрахме да засаждаме колкото се може повече дървета в България.

Макар да вярваме, че всеки един от нас може да засажда поне по едно дърво годишно, ние от Хоумленд ще се стремим да засаждаме по над 500 дървета годишно (по едно дърво за всеки наш нов клиент), за да може да допринесем максимално за опазване природата на България, а с това и на Земята.


Нека заедно бъдем част от промяната! Подкрепети ни! Засадете дърво.