Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА САЙТА HOMELAND.BG


HOMELAND.BG е уебсайт, който представя възможности закупуване на продукти онлайн.

Сайтът предлага оферти за стоки на различни производители и вносители.

Настоящите общи условия информират потребителя за начина и правилата за ползване на сайта (homeland.bg).

Всеки посетител е обвързан от правилата на настоящите общи условия по време на използване на уебсайта. Общите условия са валидни до окончателното напускане на потребителя.


1. ПРЕДОСТАВЯНИ УСЛУГИ

HOMELAND.BG представлява онлайн система за пазаруване, която предлага на потребителите следните услуги:

Информация за продуктите в сайта;

Продажба и доставка на продуктите;

Реклама на продукти и търговски марки и др.

Информация за производителите и продуктите предлагани в сайта.


2. УСЛОВИЯ НА ПОРЪЧКА

2.1 Представената информация и снимков материал oтносно предлаганите стоки и услуги се предоставят от съответния производител или доставчик.

2.2 HOMELAND.BG не носи отговорност за съдържанието на тази информация, за несъответствие на данните или заблуждаваща или непочтена реклама, по смисъла на Закона за защита на потребителите и правилата за търговия (ЗЗППТ).

2.3 Ако несъответствие съгласно т2.2 бъде установено, клиента ще бъде предварително уведомен от нашите консултанти преди поръчката да бъде изпратена.

2.4 Поръчката ще бъде изпълнена, само ако изрично клиента я потвърди по телефона и се съгласи с условията на доставка;

2.5 Ако клиента не е изрично уведомен за дадено несъответствие предварително, като отговорно отношение към своите клиенти HOMELAND.BG се ангажира да предостави възможност за замяна, връщане или отстъпка съгласно чл. 112 от ЗЗППТ.

2.6 Избирането на продукти става чрез натискане на бутона „Добави“ в офертата на желаната стока.

2.7 Поръчването, видовете и количествата стоки става чрез натискане на бутона „Поръчвам“. Действието представлява волеизявление, което обвързва със силата на договора клиента и HOMELAND.BG.

2.8 При поръчката клиентът задължително посочва e-mail, телефон и точен адрес за осъществяване на доставка. За издаване на фактура се попълват данни за фирмата или ЕГН за физическото лице.

2.9 Посочването на неверен/сгрешен адрес и/или телефон прави поръчката невалидна и тя не обвързва HOMELAND.BG със задължението за изпълнение на доставката.

2.10 Поръчките се приемат всеки ден. След получаване на поръчка, HOMELAND.BG извършва проверка и потвърждение за валидността й чрез позвъняване на посоченият от клиента телефон.

2.11 За поръчка на стойност над 200 лв. се заплаща предваритело 50% от сумата на посочения

IBAN: BG51FINV91501017187380

За повече информация можете да се свържете с наш кореспондент на 0885580473.


3. УСЛОВИЯ НА ДОСТАВКА

3.1 Поръчаната стока се доставя на посочения от клиента адрес. Клиентът поема задължението да осигури достъп и възможност за получаване на стоката.

3.2 Транспортните разходи (ако изрично не е упоменато друго), се заплащат от клиента при получаване на доставката, едновременно с цената на стоката.

3.3 При поръчка над 100лв може да изберете опция за безплатна доставка до офис на Еконт. Ако сте избрали тази опция при направата на поръчка, ние ще изпратим пратката до офис на Еконт за наша сметка. Опцията безплатна доставка е актуална само до офис на Еконт.

3.4 Ако тази опция не е избрана при поръчка или сте избрали доставка до Еконтомат или личен адрес, се начислява такса доставка.

3.5 Поръчаната от клиента стока се доставя от 2 до 5 работни дни (ако изрично не е упоменато друго). Доставката е до посочения от клиента адрес при условие, че адресът е посочен точно и е валиден, както и че поръчката е потвърдена от клиента.

3.6 Поръчката се опакова прилежно и старателно за всеки клиент и се застрахова срещу транспортни щети.

3.7 Поръчаната стока се доставя подходящо опакована съгласно вида й и ползвания транспорт за доставка.

3.8 Всяка пратка се изпраща с опция „ПРЕГЛЕД“. HOMELAND.BG Ви препоръчва да се възползвате от тази опция, тъй като тя е в интерес на клиента!

3.9 За да може клиента да предяви рекламация към търговския вид на получената стока е необходимо да използва опцията „ПРЕГЛЕД“ преди да закупи продукта (при куриера). Ако клиента е установил нарушение на търговския вид (счупване, скъсана кутия, надраскване и др.) след закупуването на продукта, то рекламацията не може да бъде приета.

3.10 Ако клиентът не бъде намерен в срока за изпълнение на доставката на посочения адрес или не бъде осигурен достъп и условия за предаване на стоката в този срок, поръчката се счита за отпаднала и HOMELAND.BG се освобождава от задължението си да изпълни заявената доставка.

3.11 В случай, че клиентът потвърди желанието си да получи поръчаната стока и след изтичане на срока за доставка, в който не е бил намерен на адреса, той поема за своя сметка разходите по доставката. Разходите се заплащат при получаване на стоката, едновременно с цената на стоката. HOMELAND.BG не носи отговорност за преизчисляване на разходите, свързани с транспортирането на стоката до крайният клиент, тъй като те се калкулират от Еконт Експрес. Разходите зависят от големината, теглото и вида на стоката.

3.12 Заплащането на дължимата цена на стоката става при получаването й от клиента, поръчал стоката или от трето лице от негово име, при положение, че то потвърди получаването и идентичността на поръчаната стока.

3.13 Ако трето лице се ангажира с приемането и потвърждаването на получаването на поръчаната стока от името на първоначалния клиент, направил поръчката, последният няма право да прави възражения относно доставката.


4. ОТКАЗ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ПОРЪЧАНА И ДОСТАВЕНА СТОКА

Клиентът поръчал стока от електронния магазин HOMELAND.BG, има право да откаже получаването на поръчана от него стока, когато тя му е доставена, само в посочените в настоящите условия случаи и при условията на чл. 69, ал. 3 от ЗЗППТ:

4.1 Ако доставената стока явно не съответства на поръчаната от клиента и това може да се установи чрез опция „ПРЕГЛЕД“.

4.2 Ако при транспортирането стоката или нейната опаковка е повредена и това е установено чрез опция „ПРЕГЛЕД“.

4.3 Ако цената, която клиентът следва да заплати, не съответства на първоначално оферираната в страницата на HOMELAND.BG;

4.4 Ако не е спазен срока, обявен за доставка (2 до 5 работни дни).

4.5 Рекламации по гореизброените пунктове се извършват само в момента на доставката с опция „ПРЕГЛЕД“.

4.6 Извън изброените случаи, клиентът няма право да откаже да получи и заплати поръчаната от него стока. В противен случай той дължи заплащане на извършените разходи за доставка и връщане на стоката.

4.7 След получаване и заплащане на стоката, клиентът може да я рекламира и да иска връщането й и възстановяване на платената от него цена в следните случаи на чл.69, ал. 3 от ЗЗППТ:

Ако стоката има съществен недостатък или несъответствие, които не са могли да бъдат установени при обикновен преглед на стоката;


5. ЗАКУПУВАНЕ ОТ ФИЗИЧЕСКИЯ МАГАЗИН

Закупуването от физически магазин на HOMELAND.BG може да се случи по два начина:

5.1 Чрез предварителна поръчка през сайта и избиране на опция вземане от магазина;

Тази опция Ви гарантира възможността да вземете поръчката си на място от магазина, след потвърждаване от нашите консултанти по телефона. При избирането на тази опция може да сте сигурни, че ще закупите продуктите на цената посочена в сайта.

5.2 Чрез директно посещаване на магазина – тази опция може да създаде неудобство на клиента породено от следните фактори. Временна не наличност на продуктите в магазина или различна цена.

5.3 HOMELAND.BG запазва правото си да определя различни цени във физическия си магазин от тези в сайта.


6. РЕКЛАМАЦИИ СЕ ПРИЕМАТ КАКТО СЛЕДВА:

6.1 В 30-дневен срок от получаването на стоката. при условие, че стоката се намира във вида, в който е получена, в същия търговски вид, както и приложен касов бон към нея. Транспортните разходи за връщане са за сметка на клиента.

6.2 Ако е налице несъответствие между поръчана и доставена стока, което е било невъзможно да бъде установено в момента на доставката или при последващ дефект или установяване на неправилна работа в следствие от експлоатацията на закупеният продукт, клиентът трябва да попълни формата за замяна/връщане, която се намира на HOMELAND.BG или да попълни форма за връщане в своя клиентски профил.

6.3 Ако има съпътстващи процеса въпроси, клиентът може да се свърже на телефон 0893052991 .

6.4 Рекламацията се обработва след заявката на клиента в 14 дневен срок от получаване на върнатата стока.

6.5 Стоката се подменя в следните стъпки: Клиента изпраща в същия търговски вид с касов бон до обслужващия ни офис на Еконт ЖП Гара Варна за ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ ООД с опция „ПРЕГЛЕД“ и без наложен платеж. Стоката се изпраща за сметка на клиента към HOMELAND.BG, но тези разходи се възстановяват на клиента, след установяване на дефекта. След като извършим преглед на място в Еконт и установим несъответствието, от което произлиза рекламацията ще извършим замяна на продукта в 14 дневен срок изцяло за наша сметка. В този случай транспортните разходи съпътстващи замяната са за сметка на HOMELAND.BG.

6.7 За да може клиента да предяви рекламация към търговския вид на получената стока е необходимо да използва опцията „ПРЕГЛЕД“ преди да закупи продукта (при куриера). Ако клиента е установил нарушение на търговския вид (счупване, скъсана кутия, надраскване и др.) след закупуването на продукта, то рекламацията не може да бъде приета.


7. ДРУГИ УСЛОВИЯ

7.1 Потребителите на сайта се абонират за рекламни кампании и оферти на предоставените от тях имейли, но могат да се отпишат от този абонамент по желание.

7.2 Потребителите на сайта имат право да се ползват свободно от ресурсите на сайта HOMELAND.BG с изключение на ограниченията, описани в настоящите общи условия и други общовалидни ограничения.

7.3 Потребителите на сайта HOMELAND.BG нямат право да копират, разпространяват или ползват текстове, картини, образи или части от сайта, без изрично разрешение на HOMELAND.BG.

7.4 Потребителите на сайта нямат право да ползват автоматизирани системи за download на каквато и да било информация от сайта HOMELAND.BG.

7.5 Потребителите нямат право да претоварват сайта с фиктивни заявки или друга информация (flood).

7.6 Потребителите няма право да ползват sreenshot на сайта без изрично разрешение на HOMELAND.BG.

7.7 Потребителите на сайта нямат право да извършват действия, които нарушават общоустановени правила на общуване и комуникация, да извършват злоумишлени действия, разпространяване на вируси и др.п., нарушаващи или увреждащи права или интереси на трети лица.