Аз вярвам и помагам

Дари капачка – спаси живот !

Екипът на ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ подкрепя кампания „Аз вярвам и помагам" и "Капачки за Бъдеще“
Нека заедно бъдем полезни и съпричастни !
С подкрепата Ви ще помогнем на нуждаещите се деца и медицински заведения.
Ако минавате през центъра на гр. Варна, винаги може да се отбиете при нас /ул. Цар Симеон №17/ и да оставите своята пластмасова капачка, вместо да я изхвърляте в градските кошчета.

Подай ръка – малките жестове са най-важни!

Едновременно сме полезни, както на околната среда, така и на нуждаещите се деца!
Целта е чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.

Често задавани въпроси:

Докога се събират капачки?

Към момента кампанията е с неограничен период. Ежегодно се организира дата за официално събитие и депониране на събраните капачки в гр. Варна.

Какви капачки могат да се събират? Само от минерална вода и безалкохолно?


Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

Къде да донесем капачките?


Капачките се предават в нашето представителство - магазин HOMELAND във Варна, ул. Цар Симеон 17.

Какво бе постигнато досега?

На 30.04.2022 бе постигнат нов рекорд от събрани над 40 тона капачки, с помощта на които ще бъдат закупени новa медицинска апаратура за бебета.

Всеки, който се разхожда в центъра на гр. Варна или в района на ЖП гара, може да остави капачката от своята напитка при нас – на една ръка разстояние сме!

За тези от Вас, които са събрали повече от една капачка и не знаят къде да ги оставят - могат да ги оставят при нас. Желателно е събраните капачки да се предоставят в пликчета и торби, а не в пластмасови туби.

Благодарение на дарителската кампания на сдружение „Аз вярвам и помагам“ и "Капачки за Бъдеще", ежегодно се организира събитие пред храм паметник „Успение Богородично“, където всички събрани капачки ще бъдат предоставени за депониране.


С Ваша помощ, Ние продължаваме да подкрепяме и активно да участваме в събирането и предаването на пластмасови капачки за набавянето на детска медицинска апаратура.