Мишки и клавиатури HOMELAND.BG

От функционалност и стил до истинско гейминг изживяване. Нашата богата гама клавиатури и мишки ще ви осигури точно това, от което имате нужда.
Многообразие от различни модели компютърни аксесоари на изгодни цени. Истински рай за геймърите и любителите на качествена периферия за компютър.
В HOMELAND.BG ще откриеш точно каквото търсиш за твоя лаптоп и компютър.

Ако търсите аксесоари за своя компютър HOMELAND.BG е правилният избор.

Но защо за изберете нас?

Освен изключителното разнообразие в комбинация с достъпни цени и високо качество, има няколко основни предимства, които ни превръщат вaш верен партньор:

 • Ние от ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ сме българска компания създадена от екип млади хора, чиято цел е да предоставим интересни и нестандартни продукти на достъпни цени;
 • Комбинация от физически и онлайн магазин за компютърни аксесоари, електроника и различни джаджи;
 • Безплатна доставка над 100 лв и опция за закупуване от физически магазин;
 • Участие в социални кампании "Засади дърво", "Капачки за бъдеще" и допълнителни социални проекти;
 • Ежеседмични промоции и брошура;
 • Партньорска програма;
 • Любезна и компетентна консултация. Нашите консултанти преди всичко ще ви изслушат за да разберат нуждите, за да ви насочат в най-подходящия за вас избор;

Каква клавиатура да изберете?

ВИДОВЕ КЛАВИАТУРИ:

Съществуват фактори като цена, екстри и модел, но клавиатурите се разграничават по един основен критерии - тип връзка.
Може да бъдат жични или безжични, но има и допълнителни характеристики като това дали имат кирилица, допълнителни бутони и т.н

Предимството на жичните клавиатури, е че никога няма да им се изтощи батерията. Като недостатък се отличават кабелната връзка (някои хора ненавиждат кабели), от където произлиза и по-неудобното им пренасяне и цялостно използване.

Безжичните клавиатури от своя страна са портативни – лесно за пренасяне и не са ограничени от жична връзка. Техния основен недостатък че, че в даден момент (вероятно докато работите), батериите може да трябва да се сменят.

Безжичните от своя страна се делят на два три подвида:
 • С Wireless връзка. Такива клавиатури и мишки притежават безжична Wireless връзка към устройството посредством USB предавател (донгъл). В този случай обхвата на работа е около 10 метра.
 • С Bluethoot връзка. Bluethoot клавиатурите се свързват без нужда от предавател, директно към блутут сигнала на устройството. Този вариант е по-оптимален и с по-голям обсег от максимум 30 метра.
 • MULTIMODE клавиатури, съчетават в себе си двете технологии. Сами избирате кой тип връзка да използвате.

Едни от най-често търсените са геймърски клавиатури и геймърски комплекти с мишка.

Гейминг клавиатурите могат да бъдат различни видове: механични, светещи, водоустойчиви, безжични и т.н.

Към тях може да има мишка, с които да образуват геймърски комплект. В HOMELAND.BG ще откриете не само гейминг клавиатури с мишки, но и изненадващи страхотни аксесоари към тях, които ще ви вдъхновят в света на гейминга.

Предвид това, може да прецените, кой модел е точно за вас. Едно е сигурно, в ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ ще намерите точната за вас клавиатура и не само.

ЗНАЕТЕ ЛИ Кой създава първата клавиатура?

Съвременната компютърна клавиатура, каквато я познаваме днес, не е изобретена от един човек, а по-скоро се развива с течение на времето чрез различни нововъведения и приноси. Ключови елементи на компютърната клавиатура, като оформлението и QWERTY дизайна, са еволюирали през годините.

Една от най-ранните пишещи машини с кларишна подредба, наподобяваща съвременната QWERTY подредба, е пишещата машина Sholes and Glidden, известна още като Remington No. 1. Тази пишеща машина е разработена в началото на 1870 г. от Кристофър Шоулс, Самуел Соул и Карлос Глидън. Оформлението QWERTY е проектирано да предотврати засядането на механичните текстови ленти в ранните пишещи машини чрез поставяне на често използвани букви една от друга.

Преходът от пишещи машини към компютърни клавиатури се случи, когато компютрите станаха по-често срещани в средата на 20-ти век. Ключовите фигури в разработването на ранните компютърни клавиатури включват:

Д-р Август Дворак: Д-р Август Дворак, американски професор и психолог, разработи опростената клавишна подредба на Дворак през 30-те години на миналия век. Тази алтернативна клавиатурна подредба е предназначена да подобри скоростта и точността на писане и да намали умората при писане. Въпреки че не стана толкова широко разпространена като QWERTY подредбата, тя допринесе за обсъждането на дизайна на клавиатурата.

IBM: International Business Machines Corporation (IBM) изигра значителна роля в разработването на ранните компютърни клавиатури. IBM представи своята пишеща машина Selectric през 60-те години на миналия век, която включваше механизъм тип топка и електрическа клавиатура. Тази технология повлия на дизайна на компютърните терминали и клавиатури.

Teletype Corporation: Teletype Model 33, представен през 60-те години на миналия век, беше един от първите широко използвани компютърни терминали с клавиатура, която приличаше на модерна компютърна клавиатурна подредба. Той допринесе за стандартизирането на дизайна на клавиатурите за ранните компютърни системи.

Въпреки че тези хора и компании са допринесли значително за разработването на компютърни клавиатури, важно е да се отбележи, че концепцията за клавиатури предхожда компютърната ера, като пишещите машини и телеграфните устройства играят съществена роля в тяхната еволюция. Модерната компютърна клавиатура продължи да се развива с въвеждането на ергономичен дизайн, механични превключватели и допълнителни функции, за да отговори на нуждите на компютърните потребители.


Каква мишка да изберете?

Предлагат се няколко вида компютърни мишки, всяка от които е проектирана да отговаря на различни предпочитания и случаи на употреба. Ето някои често срещани типове компютърни мишки:
 • Оптична мишка: Този тип мишка използва LED светлина или лазер за проследяване на движение върху повърхност. Оптичните мишки са точни и работят на повечето повърхности. Те са най-често срещаният тип мишки.
 • Лазерна мишка: Лазерните мишки използват лазерен диод вместо светодиод за проследяване. Те са известни със своята по-висока чувствителност и могат да работят върху по-широк диапазон от повърхности, включително стъкло.
 • Безжична мишка: Безжичните мишки използват радиочестота (RF) или Bluetooth технология за свързване с компютър. Осигуряват по-голяма свобода на движение без ограничението на шнура. Някои безжични мишки се захранват от акумулаторни батерии, докато други използват батерии за еднократна употреба.
 • Кабелна мишка: Кабелните мишки се свързват към компютъра чрез USB кабел. Те са надеждни и не изискват смяна на батерията, което ги прави подходящи за настолна употреба.
 • Мишка за игри: Мишките за игри са проектирани с функции като бутони с възможност за персонализиране, настройки за висока чувствителност на DPI (точки на инч) и ергономичен дизайн, за да се погрижат за специфичните нужди на геймърите. Те често имат програмируеми бутони за преки пътища в играта.
 • Мишка с тракбол: Мишките с тракбол имат неподвижно тяло и топка отгоре, която потребителите въртят, за да преместят курсора. Те могат да бъдат по-малко взискателни към пространството на бюрото и са подходящи за потребители с ограничено движение на ръцете.

Изборът на компютърна мишка зависи от вашите специфични нужди, предпочитания и начина, по който възнамерявате да я използвате. За ежедневни задачи може да е достатъчна оптична или лазерна мишка, докато геймърите може да предпочетат специализирана мишка за игри с персонализирани функции. Потребителите с ергономични проблеми могат да изберат вертикален или ергономичен дизайн на мишката.


Не зависимо от вашите предпочитания, може да сте сигурни, че в лице на HOMELAND.BG ще откриете верен партньо и приятел за най-подходящия избор на компютрна перфиферия.

Ако търсите достъпни и качествени клавиатури и мишки – HOMELAND.BG е вашия доверен магазин.Bluetooth клавиатура и безжична мишка с безшумни бутони

Bluetooth клавиатура и безжична мишка с безшумни бутони

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth черен цвят могат да се свържат към различни оп..

36.60 лв. Без ДДС: 36.60 лв.

-31% Безжична блутут клавиатура

Безжична блутут клавиатура

Блутут клавиатура с ултратънък, стилен дизайн.Бързо и лесно се свързва към Вашия компютър, смартфон,..

25.00 лв. 36.60 лв. Без ДДС: 25.00 лв.

Безжична вертикална мишка с безшумни бутони

Безжична вертикална мишка с безшумни бутони

Ергономична вертикална мишка с безшумна безжична работа и високок качество. Придържа дланта в естест..

29.90 лв. Без ДДС: 29.90 лв.

Безжична геймърска мишка с подсветка

Безжична геймърска мишка с подсветка

Безжична гейминг мишка за компютър, с уникален дизайн, LED подсветка и вградена презаредима батерия...

59.90 лв. Без ДДС: 59.90 лв.

-18% Безжична клавиатура и мишка HAMA

Безжична клавиатура и мишка HAMA

Комплект безжична клавиатура и мишка за удобно управление на компютър или телевизор. Стилният к..

39.90 лв. 48.90 лв. Без ДДС: 39.90 лв.

Безжична клавиатура с 2.4GhZ мишка - геймърски комплект

Безжична клавиатура с 2.4GhZ мишка - геймърски комплект

Геймърски комплект от ново поколение с интелигентни безжична клавиатура и мишка сдвои..

39.60 лв. Без ДДС: 39.60 лв.

-14% Безжична мини клавиатура с LED подстветка и тъчпад

Безжична мини клавиатура с LED подстветка и тъчпад

За компактните си размери, Безжичната 2в1 клавиатура и мишка притежава огромна функционалност, предл..

19.90 лв. 23.30 лв. Без ДДС: 19.90 лв.

Безжична мишка HAMA Wireless MW-110

Безжична мишка HAMA Wireless MW-110

Компактна, безжична оптична мишка с нано приемник. Осигурява изключително прецизно управление н..

15.90 лв. Без ДДС: 15.90 лв.

Безжична мишка HAMA с голям обхват

Безжична мишка HAMA с голям обхват

 Безжичната мишка е най-удобния вариант за посочващо устройвство, особено ако притежавате повеч..

19.90 лв. Без ДДС: 19.90 лв.

Безжична мишка и клавиатура Loshine

Безжична мишка и клавиатура Loshine

Комплект безжични клавиатура и мишка за удобно управление на компютър и телевизор без съобразяване с..

39.90 лв. Без ДДС: 39.90 лв.

Безжична оптична мишка 2.4 Ghz - стилен дизайн в различни цветове

Безжична оптична мишка 2.4 Ghz - стилен дизайн в различни цветове

Безжична оптична мишка с елегантен и удобен дизайн.   Характеристики: 2.4GHz циф..

16.60 лв. Без ДДС: 16.60 лв.

Безшумна клавиатура с мишка и USB кабел

Безшумна клавиатура с мишка и USB кабел

Комплект клавиатура и мишка с безшумни клавиши и USB захранване.Създадена с ергономичен дизайн с мис..

27.60 лв. Без ДДС: 27.60 лв.

Блутут клавиатура с мишка - MULTI MODE комплект

Блутут клавиатура с мишка - MULTI MODE комплект

Страхотен комплект клавиатура с мишка - 2в1 Bluetooth и Wireless.Точно така! Компектът е MULTI ..

48.90 лв. Без ДДС: 48.90 лв.

Бяла bluetooth клавиатура и безжична мишка с безшумни бутони

Бяла bluetooth клавиатура и безжична мишка с безшумни бутони

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth бял цвят са напълно безшумни и готови за работ..

39.90 лв. Без ДДС: 39.90 лв.

Бяла безжична клавиатура и мишка 1600DPI Slim дизайн

Бяла безжична клавиатура и мишка 1600DPI Slim дизайн

Красива безжична бяла клавиатура и мишка, които ще паснат перфектно на вашето бюро и работно място. ..

45.00 лв. Без ДДС: 45.00 лв.

-23% Бяла безжична клавиатура с мишка и кръгли клавиши

Бяла безжична клавиатура с мишка и кръгли клавиши

Стилен комплект безжична клавиатура и мишка за всяко модерно домашно или офис бюро. С безжична ра..

45.00 лв. 58.90 лв. Без ДДС: 45.00 лв.

Водоустойчива силиконова клавиатура с безшумни бутони

Водоустойчива силиконова клавиатура с безшумни бутони

Силиконовата клавиатура осигурява минимален шум при писане. Всичко това благодарение на силиконовия ..

23.90 лв. Без ДДС: 23.90 лв.

Гейминг клавиатура с подсветка и поставка за телефон

Гейминг клавиатура с подсветка и поставка за телефон

Качествена гейминг клавиатура за уникални гейминг изживявания. Клавиатурата е чудесен аксесоар ..

36.00 лв. Без ДДС: 36.00 лв.

-21% Гейминг комплект метална клавиатура с мишка и поставка за телефон

Гейминг комплект метална клавиатура с мишка и поставка за телефон

Събудете истинският геймър в себе си с този страхотна геймърска клавиатура и мишка, проектирани..

59.90 лв. 76.00 лв. Без ДДС: 59.90 лв.

Геймърска мембранна клавиатура с подсветка и мишка

Геймърска мембранна клавиатура с подсветка и мишка

Геймърска мембранна клавиатура с подсветка и мишка -  страхотен Gaming комплект, който ще ..

79.90 лв. Без ДДС: 79.90 лв.

Геймърски клавиатура с мишка - безжичен комплект

Геймърски клавиатура с мишка - безжичен комплект

Геймърски копмлект от ново поколение с интелигентни безжична клавиатура и мишка. ..

39.60 лв. Без ДДС: 39.60 лв.

-15% Голяма подложка за мишка и клавиатура

Голяма подложка за мишка и клавиатура

Практична, стилна и голяма - идеалната мека подложка за бюро, върху която да поставите мишката ..

16.90 лв. 19.90 лв. Без ДДС: 16.90 лв.

-30% Голяма подложка за мишка тип космическо килимче

Голяма подложка за мишка тип космическо килимче

Геймърска подложка за мишка и клавиатура с атрактивен космически дизайн. Чудесен аксесоар за Ва..

13.90 лв. 19.90 лв. Без ДДС: 13.90 лв.

Качествена подложка за мишка с обшивка

Качествена подложка за мишка с обшивка

Подложка за оптична мишка на марката Techancy. Подложката е изработена от качествен текстил на по..

7.90 лв. Без ДДС: 7.90 лв.

Клавиатура за компютър с кирилица и USB кабел

Клавиатура за компютър с кирилица и USB кабел

Клавиатура за компютър с кирилица и USB кабел. Стилен дизайн и бутони, които са удобни, както за нач..

13.90 лв. Без ДДС: 13.90 лв.

Комплект безжична клавиатура с кирилица и мишка

Комплект безжична клавиатура с кирилица и мишка

Безжичен комплект клавиатура и мишка, с безжично свързване и бутони на кирилица. Двете устройства..

36.90 лв. Без ДДС: 36.90 лв.

Комплект безжична клавиатура с мишка

Комплект безжична клавиатура с мишка

Осигурете си удобство и практичност докато сте пред компютъра с този комплект висококачествена ултра..

39.60 лв. Без ДДС: 39.60 лв.

Комплект безжична мишка 2.4Ghz и тънка клавиатура с кръгли бутони

Комплект безжична мишка 2.4Ghz и тънка клавиатура с кръгли бутони

Стилен комплект безжични клавиатура и мишка. Изработени в удобен и нестандартен дизайн, който г..

36.60 лв. Без ДДС: 36.60 лв.

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth син цвят

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth син цвят

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth син цвят са мултифункционални и безшумни по вр..

36.60 лв. Без ДДС: 36.60 лв.

Комплект клавиатура с мишка и кирилица GIGABYTE, USB 2.0, Черен - водоустойчив

Комплект клавиатура с мишка и кирилица GIGABYTE, USB 2.0, Черен - водоустойчив

Висококачествен комплект клавиатура + мишка GYGABYTE. Подходящ за ежедневна употреба. Пред..

33.60 лв. Без ДДС: 33.60 лв.

Комплект розова Bluetooth клавиатура и безжична мишка и безшумни бутони

Комплект розова Bluetooth клавиатура и безжична мишка и безшумни бутони

Комплект безжична мишка и клавиатура с Bluetooth розов цвят е мултифункционален комплект, който..

39.60 лв. Без ДДС: 39.60 лв.

Оптична мишка HAMA с кабел 1.5 метра - 1200dpi

Оптична мишка HAMA с кабел 1.5 метра - 1200dpi

Висококачествена оптична мишка с 3 бутона и прецизно увеличение. Силна чувствителност - 1200dpi. Изр..

16.90 лв. Без ДДС: 16.90 лв.

Подложка за мишка HAMA тип пад за мишка

Подложка за мишка HAMA тип пад за мишка

Подложка за мишка HAMA тип пад за мишка е проектирана за по-лесно движение на мишката и понея и..

8.60 лв. Без ДДС: 8.60 лв.

Подложка за мишка Logiteh

Подложка за мишка Logiteh

Подложка Logitech за компютърна мишка създадена да улеснява работата с мишка. Придава комфорт и по -..

4.94 лв. Без ДДС: 4.94 лв.

Подложка за мишка стадион - оригинален подарък за футболен фен

Подложка за мишка стадион - оригинален подарък за футболен фен

Футболна подложка за мишка тип стадион - оригинален подарък за футболни фенове. С нея ще се заб..

17.60 лв. Без ДДС: 17.60 лв.

-26% Презаредима безжична мишка Jodel 1200DPI

Презаредима безжична мишка Jodel 1200DPI

Безжична оптична мишка от ново поколение - функцията и за презареждане ще елиминира досадното сменян..

19.90 лв. 26.90 лв. Без ДДС: 19.90 лв.

Презаредима безшумна мишка безжична 2.4G Wireless

Презаредима безшумна мишка безжична 2.4G Wireless

Презаредима безжична мишка с тихи бутони и изключително удобен Slim дизайн.Кликвнето с тази&nbs..

29.90 лв. Без ДДС: 29.90 лв.

Прецизна оптична мишка HAMA с 3 бутона

Прецизна оптична мишка HAMA с 3 бутона

 С постоянно захранване от Вашето устройство, не е нужно да се тревожите колко време ще издържа..

15.35 лв. Без ДДС: 15.35 лв.

Самозалепващи букви за клавиатура кирилица

Самозалепващи букви за клавиатура кирилица

Стикери за клавиатура се използват за различни клавиатури за компютри и лаптопи. Те са добър замести..

6.90 лв. Без ДДС: 6.90 лв.

-26% Светеща водоустойчива клавиатура с мишка за гейминг

Светеща водоустойчива клавиатура с мишка за гейминг

 Играйте любимите си игри с атрактивен геймърски комплект с LED подсветка!  Страхотен с..

36.90 лв. 49.90 лв. Без ДДС: 36.90 лв.

-9% Светеща гейминг клавиатура с ергономичен дизайн и кабел

Светеща гейминг клавиатура с ергономичен дизайн и кабел

Удобна клавиатура предназначена за гейминг изживявания, с ярка подсветка и бързо време за реакция - ..

36.00 лв. 39.90 лв. Без ДДС: 36.00 лв.

-26% Светеща геймърска клавиатура с мишка

Светеща геймърска клавиатура с мишка

Атрактивен комплект светеща клавиатура и мишка, който ще внесе цветна динамика върху компютърното Ви..

36.60 лв. 49.90 лв. Без ДДС: 36.60 лв.

-14% Светеща клавиатура с USB интерфейс и безшумни бутони

Светеща клавиатура с USB интерфейс и безшумни бутони

Светеща клавиатура с безшумни бутони и компактен SLIM дизайн.Чрез USB светеща клавиат..

25.60 лв. 29.90 лв. Без ДДС: 25.60 лв.

-25% Светеща подложка за мишка тип LED килим

Светеща подложка за мишка тип LED килим

Със светещата подложка за мишка и клавитаура, изживяването пред монитора ще бъде неописуемо. Независ..

29.90 лв. 39.90 лв. Без ДДС: 29.90 лв.

Тиха безжична мишка HAMA с 3 бутона

Тиха безжична мишка HAMA с 3 бутона

 Отървете се от оплетените кабели и съобразяването с дължината им с безжичната оптична мишка. Р..

19.90 лв. Без ДДС: 19.90 лв.

Черна подложка за мишка и клавиатура

Черна подложка за мишка и клавиатура

Класическа черна подложка за компютърна клавиатура и мишка тип килимче - тя ще осигури комфорт ..

19.90 лв. Без ДДС: 19.90 лв.

Показване на 1 до 46 от 46 (1 страници)