Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж Вакуум вендузи за антицелулитен масаж

Инструкции за употреба вакуум вендузи за антицелулитен масаж и релаксиращ ефект


Вакуум вендузи за масаж имат релаксиращ ефект върху тялото, мускулатората и нервната система. През последните години терапията с вендузи става все по-популярна заради своите ползи, ефективност и универсално приложение.
Масажът с вендузи е древен китайски метод за лечение на различен тип заболявания, цялостно подобряващ човешкото тяло и организъм.
Има положителен ефект и може да се използва при различни заболявания. Например за лечение на високо кръвно налягане, болки във врата, болки в ставите, грип или нарушения на потентността.

Предимства от масаж с вакуум вендузи:

 • Премахват целулита - Масажът с вендузи е особено ефикасен метод за борба с целулита, който може да се прилага и в домашни условия.
Предимството на антицелулитен масаж с вендузи, пред масажа с ръчен масажор се изразява в това, че при вендузите с помощта на вакуум се изтегля кожата и се получава състояние, наречено кожно валяче. Синините и зачервяванията, които се получават при процедурата, изчезват след няколко дни, но позитивния ефектът остава. В какво се изразява той?
Тъканите, особено мастната, се обработват по-дълбоко, а това води до подобряване на потока на кръвта и тъканите се дренират по-добре. Така се изглаждат неравностите по кожата и тя става по-гладка.

 • Помага при болки в раменете, гърба и врата – отпуска мускулатурата. Терапията с вендузи е и лечебно алтернативно средство при болки в раменете, врата и гърба. При прекомерни физически усилия или схващане на слаби и недобре функциониращи мускули или пък при хронични заболявания болката става постоянна. Той е в състояние постепенно да излекува тези здравословни състояния.
 • Прочиства тялото от токсини - При масаж с вендузи тялото се прочиства от токсините, а това прави метода полезен при простуди и вирусни атаки. Изпотяването след процедурата позволява на тялото да се освободи от всичко, което го затормозява и да възстанови жизнеността си.
 • Подобряват имунната система. Има значителен ефект върху имунитета на организма - под въздействието на отрицателно налягане има локална екстравазация на кръв от кръвоносните съдове (под вакуума обикновено се образуват синини); кръвта, която е в екстраваскуларното пространство, се третира от клетките на имунната система като чуждо тяло, стимулира пролиферацията на зародишните клетки и повишава готовността на организма за защитни действия в случай на поява на инфекция, токсични вещества или други заплахи.
 • Релаксиращ ефект - Освобождават от стрес, осигурявайки плоложителен ефект върху нервната система. Вакуумните вендузите подобряват нервната регулация на рефлекторните реакции в определен сегмент от тялото, което има релаксиращ ефект.

Процедуртите с вакуум вендузи се причисляват към акупунктурния масаж. Манипулирането им върху акупресурни точки позволява лечението да бъде максимално ефективно, благодарение на специфичната стимулация на съответните мозъчни центрове. Положителният ефект от използването на вендузи за масаж обаче може да се постигне дори без познаването на класическите точки. Това се дължи, наред с други неща, на локалното действие, чрез стимулиране и разширяване на кръвоносните съдове. Локално вакуумът подобрява кръвообращението, предизвиква затопляне и подобрява оттока на лимфата през лимфните съдове.
Начинът, по който се прилагат вендузите също зависи от вида на заболяването, например може да бъде масаж или да се прилага върху кожата.

Лечение с вендузи е универсално и се прилага при много други видове заболявания като:
 • Домашно лечение на синузит, астма и бронхит;
 • Имунни разтройства;
 • Храносмилателни заболявания – лечение на гастрит;
 • Лечение на Мигрена;
 • Лечение на депресия и други;


Как работят вакуум вендузите?
Алтернативната медицина използва метод, наречен вендузотерапия за подобряване на общото здравословно състояние и визията на кожата.
Уредите, използвани за целта още от векове, се наричат вендузи и представляват малки чашки, които под влиянието на натиск, предизвикат от топлина или механичен, засмукват кожата на мястото, където биват поставени.
По този начин се предизвиква приток на кръв към мястото. Възможните позиции са почти неограничени, но най-често се поставят на гърба, корема, раменете, бедрата, а все по-често и на лицето.
Общият принцип, на който работи вендузата, е създаване на вакуум на мястото, в резултат на което кожата се надува. Така се прави своеобразен масаж, който е сгряващ и отпускащ. Степента на дискомфорт зависи от това доколко застояла е кръвта на мястото, където е поставена вендуза, както и доколко опитен е човекът, който ги поставя.

Може да се използват без нужда от специални знания, но винаги е добре да се информирате предварително за максимално добри резултати.

Комплекта включвa:
 • Вакуум вендузи за масаж: 12 броя (по 3 различни размера);
 • Машинка за вакуум: 5W;
 • Инструкции за употреба;


ВНИМАНИЕ! Вакуум вендузи не се препоръчват за всички хора, например, в ситуация, в която човек има проблеми със съсирването на кръвта, той не трябва да се подлага на този вид лечение. Поставянето на балончета също не се препоръчва при бременни и малки деца.
Не бива да се поставят близо до сърцето, както и да се използват при хора с високо кръвно, сърдечни заболявания, бременност и кърмене, при проблеми с кръвта и разширени вени.
Правенето на китайски вендузен масаж изисква правилна подготовка на лицето и кожата. Измитата кожа се намазва Тялото може и предварително да се затопли, напр. с топла вана или чрез втриване на етерични масла. Позицията на масажирания трябва да е удобна. След третирането мехурчетата трябва да се почистят с дезинфекцираща течност, без накисване във вода.
Покажи повече Покажи по-малко

Няма коментари за този продукт.

Напишете коментар

Моля, влезте или се регистрирайте за преглед

Вендузи за целулит с вакуум машинка


 • КОД: VERK24324
 • Наличност: В наличност
 • 29.90 лв.

Свързани продукти