Метални форми каноли - HOMELAND.BG Метални форми каноли - HOMELAND.BG
Канолите са изключително вкусен италиански десерр, Известни по цял свят представляват завладяващо хрупкава фунийка, изпълнена с лек и свеж крем. Щом ги похапвате се пренасяте в магията на Италия, но няма нужда да ходите до там физически за да ги опитате.
Благодарение на метални форми за каноли вече може да ги приготвите у дома.
Преоткрий сладкаря в себе си с невероятно вкусен десерт Италиански каноли.

Ние ви предлагаме три броя метални форми фунийки, които собствено ръчно да изпечете и напълните с пухкав крем за да получите перфектните хрупкави от вън и сочни от вътре каноли.

  • Материал: Стомана;
  • Дължина: 12 см
  • Диаметър: 2.5см
Формичките могат да се използват приготвяне на кроасани, кифлички и други вкусни изкушения.

Как да приготвим каноли?
РЕЦЕПТА ЗА КАНОЛИ

Съставки:
За тестото:
  • 2 чаши брашно
  • 2 супени лъжици захар
  • 1/4 чаши масло
  • 1 яйце
  • 1 яйчно жълто
  • 1/4 чаши бяло вино
  • 1/4 чаша вода
  • 1/2 ч. л. сол

За плънката:
  • 2 чаши равен крем сирене (рикота)
  • 1/2 чаша захар
  • 1 ч. л. ванилов екстракт
  • 1/4 ч. л. портокалов или лимонов извлечение
  • 1/4 ч. л. канела
  • 1/4 ч. л. кафява захар

За овкусяване и гарниране:
  • Пудра захар
  • Шоколадови парченца или ядки (по желание)

Приготвяне на тестото:
  • В голяма купа смесете брашното и захарта.
  • Добавете маслото и разбъркайте до получаване на кашица.
  • В друга купа разбийте яйцето, жълтъка, виното, водата и солта.
  • Смесете течните съставки със сухите съставки и замесете гладко тесто.
  • Завийте тестото в пластмасово фолио и оставете го да почива в хладилника поне 30 минути.

Приготвяне на плънката:
  • В голяма купа смесете крем сиренето, захарта, ваниловият екстракт, портокаловото или лимоновото извлечение, канелата и кафявата захар. Разбъркайте добре и сложете настрана.

Приготвяне на канолите:
  • Извадете тестото от хладилника и разделете на няколко по-малки части. Разточете всяка част на тънък кръг, след което изрежете квадрати (приблизително 4-5 инча).
  • Завийте всяка лента около метален или дървен конус, като залепете краищата с лека водна паста (например, смес от брашно и вода).
  • Загрейте олио в голям тиган или фритюрник до 350-375 градуса Фаренхайт (175-190 градуса Целзий).
  • Подправете канолите в горещото олио и ги пържете до златисто-кафяв цвят (приблизително 2-4 минути).
  • Извадете канолите с решетка или дренажен хартия и оставете ги да се охладят.

Пълнене и сервиране
  • Използвайте шприц за конфекцииране или лъжица, за да напълните канолите с плънката;
  • Посипете ги с пудра захар и ги украсете с парченца шоколад или ядки по желание;

Канолите са най-вкусни, когато се консумират свежи. Желателно е да се поднасят веднага след приготвянето им. Насладете се на този класически италиански десерт!

Открийте разнообразие от сладкарски форми и сладкарски принадлецжности в онлайн магазин HOMELAND.BG


Често купувани заедно:
Сладкарски шприц тип пош с 6 приставки

5.90 лв. 6.90 лв. Без ДДС: 5.90 лв.

Бамбукова електронна мерилка - домакинска везна
Керамична поставка за торта и сладкиши

17.60 лв. 19.90 лв. Без ДДС: 17.60 лв.

Мерителна мензура 3в1 - вода,захар,брашно
Покажи повече Покажи по-малко

Няма коментари за този продукт.

Напишете коментар

Моля, влезте или се регистрирайте за преглед

Форми за каноли - HOMELAND.BG


  • КОД: R21724
  • Наличност: В наличност
  • 7.60 лв.

Свързани продукти