Канолите са изключително вкусен италиански десерр, Известни по цял свят представляват завладяващо хрупкава фунийка, изпълнена с лек и свеж крем. Щом ги похапвате се пренасяте в магията на Италия, но няма нужда да ходите до там физически за да ги опитате.
Благодарение на метални форми за каноли вече може да ги приготвите у дома.
Преоткрий сладкаря в себе си с невероятно вкусен десерт Италиански каноли.
Ние ви предлагаме три броя метални форми фунийки, които собствено ръчно да изпечете и напълните с пухкав крем за да получите перфектните хрупкави от вън и сочни от вътре каноли.
- Материал: Стомана;
- Дължина: 12 см
- Диаметър: 2.5см
Формичките могат да се използват приготвяне на кроасани, кифлички и други вкусни изкушения.
Как да приготвим каноли?
РЕЦЕПТА ЗА КАНОЛИ
Съставки:
За тестото:
- 2 чаши брашно
- 2 супени лъжици захар
- 1/4 чаши масло
- 1 яйце
- 1 яйчно жълто
- 1/4 чаши бяло вино
- 1/4 чаша вода
- 1/2 ч. л. сол
За плънката:
- 2 чаши равен крем сирене (рикота)
- 1/2 чаша захар
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- 1/4 ч. л. портокалов или лимонов извлечение
- 1/4 ч. л. канела
- 1/4 ч. л. кафява захар
За овкусяване и гарниране:
- Пудра захар
- Шоколадови парченца или ядки (по желание)
Приготвяне на тестото:
- В голяма купа смесете брашното и захарта.
- Добавете маслото и разбъркайте до получаване на кашица.
- В друга купа разбийте яйцето, жълтъка, виното, водата и солта.
- Смесете течните съставки със сухите съставки и замесете гладко тесто.
- Завийте тестото в пластмасово фолио и оставете го да почива в хладилника поне 30 минути.
Приготвяне на плънката:
- В голяма купа смесете крем сиренето, захарта, ваниловият екстракт, портокаловото или лимоновото извлечение, канелата и кафявата захар. Разбъркайте добре и сложете настрана.
Приготвяне на канолите:
- Извадете тестото от хладилника и разделете на няколко по-малки части. Разточете всяка част на тънък кръг, след което изрежете квадрати (приблизително 4-5 инча).
- Завийте всяка лента около метален или дървен конус, като залепете краищата с лека водна паста (например, смес от брашно и вода).
- Загрейте олио в голям тиган или фритюрник до 350-375 градуса Фаренхайт (175-190 градуса Целзий).
- Подправете канолите в горещото олио и ги пържете до златисто-кафяв цвят (приблизително 2-4 минути).
- Извадете канолите с решетка или дренажен хартия и оставете ги да се охладят.
Пълнене и сервиране
- Използвайте шприц за конфекцииране или лъжица, за да напълните канолите с плънката;
- Посипете ги с пудра захар и ги украсете с парченца шоколад или ядки по желание;
Канолите са най-вкусни, когато се консумират свежи. Желателно е да се поднасят веднага след приготвянето им. Насладете се на този класически италиански десерт!
Открийте разнообразие от сладкарски форми и сладкарски принадлецжности в онлайн магазин HOMELAND.BG
Често купувани заедно: