Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород

Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород. Инструкции за употреба:


 1. Първо включване на устройството – оксиметърът работи с 2 броя батерии тип ААА, които трябва да поставите в долната част на устройството.
 2. Правилна употреба на устройството – след поставяне на батериите устройството може да се включи чрез единствения бутон намиращ се на дисплея. Разтворете двете части на устройството и поставете пръста си на указаното място. За най-точно измерване, използвайте показалеца си. След поставяне на устройството на пръста си, натиснете бутона за пускане и изчакайте между 10-15 секунди. На дисплея на устройството ще се покаже информация относно Вашия пулс и Нивото на кислород в организма.
 3. Тълкуване на данните - Според Световната здравна организация, процентът на кислородно насищане на хемоглобинa за здравия човек трябва да бъде над 96%, като при пушачите този процент може да спадне до 95%. Нива под и около 90% изискват нужда от консултация с медицинско лице.

Следете своето здравословно състояние по всяко време бързо и лесно с дигитален пулсоксиметър. Удобният и лесен начин да следите здравето БЕЗ да посещавате лекари и болници!

Той ще бъде Ваш верен приятел , който ще Ви даде информация за жизнените Ви показатели като пулс и ниво на кислород в кръвта. Създаден е с мисъл за ползвателя в компактен джобен размер, така че да ви бъде винаги под ръка при необхдимост. Разполага с дигитален дисплей, който визуализира с големи и ясно четливи цифри пулс и ниво на кислород в кръвта.

В сезона на вирусите и втората епидемична вълна, пулсовият оксиметър (или пулсоксиметърът), заедно със стандартния термометър, е едно от устройствата, които могат да помогнат лесно и удобно да следим здравословното си състояние вкъщи. Устройството изпълнява една основна, но много важна функция – измерване на нивата на кислородно насищане на хемоглобинa (SpO2) и честотата на пулса.
Учестеният пулс, спадът в нивата на кислород в кръвта, водещ до усещане за тежест в гърдите и затруднено дишане, и температурата са сред основните показатели на развиваща се пневмония или вирус, включително COVID-19.

С пулсовия оксиметър можем да следим част от тези показатели у дома и по този начин навреме да установим началото на инфекция или усложнение в състоянието си, особено при COVID-19, когато голяма част от по-леките случаи се насочват за домашно лечение. Този уред може да ни помогне да се ориентираме, кога е време да потърсим Спешна помощ.

Как радоти?

Много просто! Пулсовият оксиметър следи моментното ни здравословното състояние в домашни условия. Употребата му е не по-сложна от използването на термометър и е напълно безболезнена. Устройството е малко и компактно и се прикрепя към показалеца или средния пръст на ръката. Нужни са му няколко секунди, за да измери кислородната сатурация (нивото на кислород в артериалната кръв). Това се случва със светлинни честоти (червена и инфрачервена). За да бъдат оптимално точни резултатите, е важно ръцете ни да не бъдат студени или мокри, както и да останем неподвижни по време на отчитането.

Как да разчитаме данните?

Затрудненото дишане и тежестта в гърдите може да означават понижени нива на кислородно насищане. Според Световната здравна организация, процентът на кислородно насищане на хемоглобинa за здравия човек трябва да бъде над 96%, като при пушачите този процент може да спадне до 95%. Спад на нивата между 92% и 94% може да се тълкува като възможен начален стадий на пневмония, вирус (включително COVID-19) или индикация за проблем с белите дробове. Нива под и около 90% изискват нужда от лекарска намеса.

Характеристики:

 • Пулсоксиметър;
 • Дигитален дисплей;
 • Едновременно показва пулс и кислород;
 • Голями и ясни цифри;
 • Време на измерване: 10 секунди;
 • Ротация на дисплея: 180 градуса;
 • Захранване: 2 бр батерии ААА (не са включени в комплекта, но може да добавите от тук);
 • Размри: 5,8 х 3,2 см;

Комплекта включва:

 1. Оксиметър;
 2. Кутия;
 3. Ръководство на български език;
Покажи повече Покажи по-малко
Sanborne 09/04/2020

i would recommend to my friends.

Показване на 1 до 1 от 1 (1 страници)

Напишете коментар

Моля, влезте или се регистрирайте за преглед

Оксиметър за бързо и лесно измерване на пулс и ниво на кислород


 • КОД: C101A2
 • Наличност: В наличност
 • 47.90 лв.

  23.30 лв.

Свързани продукти