Аз вярвам и помагам

Дари капачка – спаси живот!

Екипът на ХОУМЛЕНД БЪЛГАРИЯ подкрепя кампания „Аз вярвам и помагам

Нека заедно бъдем полезни и съпричастни !

С подкрепата Ви ще помогнем на нуждаещите се деца и медицински заведения.

Ако минавате през центъра на гр. Варна, винаги може да се отбиете при нас /ул. Цар Симеон №17/ и да оставите своята пластмасова капачка, вместо да я изхвърляте в градските кошчета.

Подай ръка – малките жестове са най-важни!

Целта е чрез събиране и рециклиране на пластмасови капачки, да се купува животоспасяващо медицинско оборудване за бебета и малки деца.

Едновременно сме полезни, както на околната среда, така и на нуждаещите се деца!

 

Често задавани въпроси:

Докога се събират капачки? 

Към момента кампанията е с неограничен период. Ежегодно се организира дата за официално събитие и депониране на събраните капачки в гр. Варна.

Какви капачки могат да се събират? Само от минерална вода и безалкохолно?

Могат да се събират всякакви пластмасови капачки – от вода, безалкохолно, козметика, паста за зъби, перилни и почистващи препарати.

Къде да донесем капачките?

Капачките се предават в нашето представителство - магазин HOMELAND във Варна, ул. Цар Симеон 17.

Какво бе постигнато досега?

На 18.04.2021 бе постигнат нов рекорд от събрани над 36 тона капачки, с помощта  на които ще бъдат закупени нови кувьози и медицинска апаратура за недоносени бебета.

Всеки, който се разхожда в центъра на гр. Варна или в района на ЖП гара, може да остави капачката от своята напитка при нас – на една ръка разстояние сме!

За тези от Вас, които са събрали повече от една капачка и не знаят къде да ги оставят - могат да ги оставят при нас. Желателно е събраните капачки да се предоставят в пликчета и торби, а не в пласмасови туби.

Благодарение на дарителската кампания на сдружение „Аз вярвам и помагам“, ежегодно се организира събитие пред храм паметник „Успение Богородично“, където всички събрани капачки ще бъдат предоставени за депониране.

Може да следите кога ще бъде следващото събитие на нашата   страница

Нека си поставим нова цел и заедно подобрим този рекорд при следващото предаване!